Hospice De Schelp voortaan verzekerd van stroom

Krommenie – Even ging de stroom eraf,  om te testen of het aggregaat het daadwerkelijk deed. Na 30 seconden startte het apparaat vrijwel geluidloos op en nam de stroomvoorziening zonder problemen over.

Woensdag 20 januari 2016 werd bij Hospice De Schelp een noodstroomaggregaat feestelijk in gebruik genomen. ,,Een mooie aanvulling en hard nodig als de stroom uitvalt,” legde Jack Groesbeek, secretaris van het Hospice uit aan de aanwezigen. De noodstroomvoorziening zorgt ervoor dat niet alleen het licht blijft branden bij stroomuitval, maar ook de elektrische bedden en medicijnkasten blijven het vanaf nu gewoon doen. De voorziening is van voldoende capaciteit, zodat ook wasmachines en andere grote stroomverbruikers gewoon hun werk kunnen blijven doen.

Bosma & Bronkhorst leverde het aggregaat, verzorgde de installatie en de technische voorzieningen voor kostprijs en sponsorde het project nog eens voor €1.500,= door een extra korting te geven op de aanschafprijs. Om de overige financiële middelen te verkrijgen hielden de Lionsclubs Zaanstreek & De Banne in september een gezamenlijk golftoernooi. De Rotaryclub Zaandam stelde tevens een aanzienlijk bedrag beschikbaar, waarna het aggregaat kon worden aangeschaft.

Er moest gegraven worden en de noodstroom-voorziening moest gekoppeld worden aan de bestaande installatie, zodat het apparaat vanzelf aanslaat als de netspanning uitvalt, binnen 30 seconden neemt de noodstroomvoorziening het over en is er weer stroom voor het hele pand. Als de netspanning weer terugkomt, schakelt de noodvoorziening automatisch uit en neemt het openbare net de stroomvoorziening weer over.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *