Hoofd- en Shirtsponsor van zvv Zaanlandia

Na het officiële gedeelte volgde een boeiende presentatie van de vele mogelijkheden van het bekende Zaanse bedrijf en een rondleiding. Nis Bosma en Luc Bronkhorst Senior waren in 1958 de oprichters van Bosma & Bronkhorst. Na 35 jaar nam de tweede generatie het roer over en werden de vertrekkende directieleden onderscheiden.

In de beginjaren waren een handkar en een scooter de vervoermiddelen. ’Die tijd is voorbij’, zegt woordvoerder Luc Bronkhorst. ’Gebleven is een klantgerichte instelling en het leveren van kwaliteit en service.’ De speciaalzaak op het gebied van onder andere industriële automatisering, aandrijfsystemen, elektrotechnische installaties en energie besparingsoplossingen heeft in de loop der jaren een enorme vlucht gemaakt.

Het bedrijf heeft een eigen engineerings- en een paneelbouwafdeling, een plaat- en constructiewerkplaats, een installatietak en een goed opgeleide serviceafdeling.

Spraakmakend was onder meer het leveren van de besturing en aandrijving van het dak van de in 1996 geopende Amsterdam ArenA.

Tekst en foto’s: Jan Wit.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *